Vogelreis door Kenia 

Kenia is zonder twijfel één van de beste bestemmingen in de wereld voor vogels én de big five.

Deze 13-daagse rondreis langs een schitterend netwerk van nationale parken met honderden soorten zoogdieren en meer dan duizend soorten vogels is een unieke reis voor natuurliefhebbers.

Van de zoutmeren van Bogoria, van de regenwouden van Kakamega naar de uitgestrekte savannes van Masaai Mara. De onvoorstelbaar gevarieerde biodiversiteit maakt deze reis tot een onvergetelijke ervaring.

 Veel verschillende habitatten
Zoutmeren
Zoetwatermeren
Regenwoud
Savannes
Kleine groep (min.4 – max.10)

Groepsreizen in 2023:

Op aanvraag

 

Dag 1:

Vlucht Amsterdam – Nairobi.  

Dag 2:

Nairobi – G. forest – Nakuru
Vroeg in de ochtend aankomst in Nairobi.
Zodra je buiten komt op het vliegveld voel, zie en ruik je dat hier alles anders is.
Onze chauffeurs staan voor ons klaar en na een paar uur rijden gaan we de eerste vogels spotten in een bos aan de rand van Mt. Kenya.
Overnachting in hotel.
  

Dag 3:

Nakuru NP.
Vandaag een dag in Nakuru Nationaal park met zijn alkalisch zoutmeer. Grote kans op flamingo’s en neushoorns en buffels. Overnachting als gister.

Dag 4:

Baringo
Na het ontbijt rijden we naar het meer van Baringo.
Omgeven door vulkanische rotsen is dit afgelegen zoetwatermeer een idyllische plek met vele vogelsoorten waaronder de visarend, Goliath reiger en diverse ijsvogels.
Overnachting in hotel.

Dag 5:

Bogaria
Ten zuiden van het Baringo meer ligt het bijzondere Bogoria meer. Een alkalisch zoutmeer dat ondergronds gevoed wordt door heetwaterbronnen wat zich hier en daar uit in spuitende geisers.
In de namiddag een wandeling met gids in de vallei op zoek naar de Afrikaanse oehoe.
Overnachting als gister.

 

Dag 6:

Bogoria – Kapenguria
Via de Kerio Valley rijden we richting Saiwa Swamp.
Onderweg stoppen we voor de lunch en om foto’s te maken van de prachtige landschappen en uitzichten. Overnachting bij homestay.

Dag 7:

Bezoek Saiwa Swamp. Je kunt het alleen te voet betreden en dichte schoenen zijn noodzakelijk. Met een lokale vogelgids gaan we op zoek naar bijzondere vogels, de Sitatunga antilope en franjeapen.
Overnachting als gister. 

Dag 8:

Kakamega regenwoud.
Met onder andere, meer dan 330 verschillende soorten vogels een uniek park. Een aantal planten, dieren en vogels vindt je alleen hier.  Overnachting in guesthouse.

Dag 9:

Reisdag naar Masaai Mara.
Overnachting buiten het park in kleinschalig tented-camp met luxe tenten met eigen badkamer. 

Dag 10:

Dag in Masaai Mara. de Masaai Mara ligt in het zuidwesten van Kenia en grenst aan de Serengeti vlakte van Tanzania. Het landschap bestaat uit eindeloze grasvlakten met hier en daar een acaciaboom. Langs de twee rivieren, de Talek en de Mara, vindt je rivierbossen. Onder andere olifanten, gazelles, giraffen en buffels verblijven er het hele jaar.

Dag 11:

Dag in Masaai Mara
Het reservaat staat ook bekend om zijn populaties leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden. De beroemde “Big Cat Diary” is gefilmd in de Masaai Mara.
Vogels ontbreken ook niet, meer dan 470 soorten waaronder 60 roofvogelsoorten zijn gesignaleerde bewoners van het reservaat. 

Dag 12

Reisdag naar Nairobi met aansluitend vlucht naar huis.

Dag 13:

Aankomst Amsterdam

Prijs per persoon vanaf € 2.350,-

(Op basis van  tweepersoonskamer)

 Bij de prijs inbegrepen:

Alle overnachtingen, privévervoer met Engelssprekende chauffeur/gids, maaltijden, alle entrees voor parken en excursies, Nederlandse reisleider, lokale (vogel)gidsen.

Bijkomende kosten: 

Vliegticket, 4 maaltijden (3x lunch, 1x diner) visum, verzekeringen, fooien, drankjes, persoonlijke uitgaven,  €7,50 bijdrage GGTO garantiefonds. 

 Opmerkingen:

Toeslag 1- persoonskamer € 375,-

 

Bel Jolanda

Contact via email

Chat openen
1
Kan ik je helpen? (druk op groene pijl om door te gaan naar whatsapp)