Corona, de stand van zaken in Kenia

Veel gestelde vragen en praktische informatie over uw reis naar Kenia

Stand van zaken in Kenia (jan.2022)
 • Reizigers van 18 jaar en ouder moeten bij aankomst een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie met een door WHO goedgekeurd vaccin kunnen laten zien.
 • Alle reizigers (behalve kinderen onder de 5 jaar) moeten bij het inreizen in Kenia in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 PCR-test. De test mag niet eerder dan 72 uur  voor aankomst in Kenia zijn gedaan.
 • Van te voren dien je het Travelers Health Surveillance Form in te vullen en terug te sturen
 • Bij aankomst op de luchthaven wordt je temperatuur gemeten.

U kunt niet met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Kenia inreizen. U moet uw vaccinatiebewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Corona maatregelen
 • Mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes.
1,5 meter reizen
 • Je chauffeur/gids is goed getraind en draagt een mondkapje
 • Er is desinfecterende gel aanwezig in de auto
 • Er is genoeg afstand tussen jou en chauffeur in de auto
 • Onze kleinschalige accommodaties hebben goed getraind personeel en er is voldoende ruimte om afstand te kunnen houden
 • Bepaalde activiteiten bieden we tijdelijk niet aan zoals workshops, bezoek lokale markten, activiteiten in steden en reizen met de trein
 • Focus van de reizen ligt op de natuur en activiteiten in de natuur zoals wandelen, boottocht, fietsen, snorkelen, relaxen aan het strand, safari

Zin om reisplannen te maken?

We denken graag met je mee om de perfecte reis samen te stellen. Denk je aan een reis in 2022 of 2023? Vraag een reisvoorstel aan en laat je inspireren! 

We kunnen niet in de toekomst kijken hoe de situatie zich ontwikkelt rondom covid-19 maar ReisVriend houdt de ontwikkelingen in Kenia goed in de gaten en neemt geen risico’s.
Het is goed om juist nu het toerisme en de lokale economie te ondersteunen.

Boek nu, betaal later.

Flexibele boekingswaarden

Omdat we als geen ander begrijpen dat het best spannend is om nu een verre reis te boeken hebben we onze voorwaarden aangepast. Uiterlijk 30 dagen voor de reis begint betaal je de reissom of kun je omboeken.


Dus wil je in oktober 2022 de spectaculaire grote trek van de gnoes en zebra’s in de Maasai Mara ervaren, boek dan nu en betaal pas in september 2022! In de tussentijd reserveren wij wel een safari auto en accommodaties voor je!

Hoe flexibel is dat!?

Tips
 • Zorg dat je een goede reisverzekering afsluit.
 • Check of de verzekering reizen naar ‘oranje’ gebieden en/of de gevolgen van corona dekt.
 • Sluit een annuleringsverzekering af.
Kleurcodes van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcodes zijn adviezen en zijn niet bindend. Niemand zal je tegenhouden vanuit Nederland. Het ministerie zegt hierover:

‘Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen , bereid u dan zeer goed voor.’

De ‘veiligheidsrisico’s’ zijn de kans om corona op te lopen in Kenia en de gevolgen daarvan. De besmettingsgraad in Kenia is lager dan bij ons in het Westen maar natuurlijk moet je je wel aan de afgesproken regels houden, net als bij ons.

Er is wereldwijd best veel kritiek op de ‘negatieve reisadviezen’ omdat de overheden op veilig spelen, de maatregelen grote (economische) gevolgen hebben op de bestemmingen terwijl er daar alles aan wordt gedaan om reizen op een veilige manier mogelijk te maken.

Daarom heeft ReisVriend besloten weer reizen te gaan aanbieden want het is belangrijk dat het toerisme in Kenia weer op gang komt zodat lokale ondernemers weer inkomsten krijgen en de crisis kunnen overleven.

Heb je belangstelling?

Contact via email

Chat openen
1
Kan ik je helpen? (druk op groene pijl om door te gaan naar whatsapp)