21 daagse voorbeeldreis

Dag 1:

Aankomst in Nairobi.
Onze Engelssprekende chauffeur/gids zal voor jullie klaarstaan op het vliegveld. Transfer naar Naivasha.
Overnachting in een Banda (huisje) aan het meer van Naivasha.

Dag 2:

Hell ‘s gate.
Heerlijk een dag fietsen en wandelen met een lokale gids en de eerste wilde dieren “spotten” in dit unieke park. Buffels, giraffen, zebra’s en Thomson antilopen zullen je aanstaren op je fiets. Geniet van het ruige, overweldigende landschap vol scheuren, kloven en vulkanische steenrotsen. Een unieke ervaring! Overnachting hetzelfde als gisteren.

Dag 3:

In de ochtend of middag een boottocht over het meer van Naivasha. Rest van de dag rustig aan en nagenieten van alle eerste indrukken. Overnachting weer lekker in je huisje.

Dag 4:

Mount Longonot.
Wandeltocht over kraterrand. Het pad kent een aantal steile stukken maar eenmaal op het hoogste punt (2780 m) heb je een fantastisch uitzicht. 

Overnachting hetzelfde als gisteren.

Dag 5:

Nakuru NP.
Op zo ongeveer het laagste punt van de Grote Slenk (Great Rift Valley) ligt Nakuru park met zijn alkalisch zoutmeer. De flamingo’s foerageren in het meer terwijl jij als eerste een witte of zwarte neushoorn spot!
Op de top van de “Baboon Cliff”, heb je het mooiste uitzicht over het park met zijn acacia en Euphorbia bossen.  Overnachting in hotel.

Dag 6:

Baringo meer.  Omgeven door vulkanische rotsen is dit afgelegen meer een idyllische plek met vele vogelsoorten. Een boottocht mag niet ontbreken om de vogels, nijlpaarden en krokodillen van dichtbij te kunnen zien en prachtige foto’s te kunnen maken.
Overnachting in safari tent.

Dag 7:

Bogoria meer.  Ten zuiden van het Baringo meer ligt het bijzondere Bogoria meer. Een alkalisch zoutmeer met een zuurgraad van gemiddeld pH 10.5.  Het meer wordt ondergronds gevoed door heetwaterbronnen wat zich hier en daar uit in een spuitende geiser. Hotel met uitzicht op  watervallen.

Dag 8:

Aberdare NP.
Gelegen op de hoogvlakte en grenzend aan de Grote Slenk is dit het hoogstgelegen regenwoud van Kenia. Met dichte bossen, moerassen, bamboebossen, watervallen, diverse gras – en heidevegetaties en fantastische uitzichten!

Overnachting in hotel.

Dag 9:

Relax dag.
In de ochtend transfer naar Nairobi.
Hotel met zwembad.

Dag 10:

In de ochtend een wandeling door de sloppenwijk van Nairobi; Kibera. Met een lokale bewoner die opgeleid is tot gids maak je een wandeling langs de vele kleine ondernemers; eethuisjes, kappers, marktkooplui, schooltjes en kunstenaars. Na de lunch bezoek aan een cultureel centrum. Door middel van muziek, dans en zang laten de verschillende Keniaanse stammen hun gebruiken zien.

Dag 11:

Amboseli NP
Vandaag richting het zuiden. Na aankomst en lunch bij de accommodatie in de middag een eerste safari in het park.

Overnachting in safari tent.

Dag 12:

Amboseli NP
Savanne landschap met open vlaktes, moerassen en acacia bossen. Bekend om zijn tientallen kuddes olifanten, de indrukwekkende luchten en de eindeloze horizon met uitzicht op Mount Kilimanjaro.

Overnachting hetzelfde als gisteren.

Dag 13:

Tsavo West
Een afwisselend landschap met moeras, watervallen, rotsen, grasvlakten en vulkanisch gesteenten. Olifanten, zwarte neushoorn, giraffe, leeuw en het luipaard zijn bewoners van dit park. Overnachting in hotel.

  Dag 14:

  Tsavo West. De laatste safari dag!  Tsavo West heeft een oppervlakte van 21.000 km² en is het grootste en tevens het oudste park van Kenia.  Overnachting als gisteren.

  Dag 15:

  Reisdag naar de kust ten noorden van Mombasa.
  Bij aankomst in het strandhotel nemen jullie afscheid van de chauffeur/gids.

  Dag 16 t/m 20:

  Relaxen aan het strand 🙂
  Excursies optioneel zoals boottocht op zee, snorkelen, fietsen, bezoek slangen boerderij, bezoek ruïnes.

  Dag 21:

  Jullie worden naar het vliegveld van Mombasa gebracht voor de vlucht terug naar huis.

   Prijs per persoon vanaf € 3.849,-

   (Op basis van 2 personen en  tweepersoonskamer)

    Bij de prijs inbegrepen:

   15 dagen privévervoer met Engelssprekende chauffeur/gids, alle overnachtingen, flesje water per dag, 3 maaltijden per dag: dag 1 t/m 15,  2 maaltijden per dag: dag 16 t/m 21, entree genoemde parken, fietshuur en gids in Hell ’s gate, boottocht Naivasha meer, boottocht Baringo meer, excursie Kibera, excursie Bomas.

   Bijkomende kosten: 
   Vliegticket, visum, verzekeringen, drankjes, fooien, eventuele excursies op dag 1,3,9 en 16 t/m 21, vaccinaties & malariatabletten, bijdrage garantiefonds €7,50. 

    Opmerkingen:

   De uiteindelijke reissom hangt af van de aanpassingen/veranderingen naar  aanleiding van u wensen, de door u geboekte tickets en de beschikbaarheid van de genoemde accommodaties.

    

   Bel Jolanda

   Contact via email

   Chat openen
   1
   Kan ik je helpen? (druk op groene pijl om door te gaan naar whatsapp)